Vakuovačka. Zařízení na uchování potravin
Vakuovačka má více typů. Některé jsou určeny pro profesionální provozy, jiné jsou určeny pro domácí použití a další typ je pro linkové provozy. Komorová balička je taková obrovská průchozí vakuovačka, která se používá hlavně v pásovém provozu.
Je zkonstruována tak aby do ní na jednom konci vešla balená potravina a na druhém konci vyšla potravina už obalená vakuovací fólií. Pokud ji chceme někde získat, tak je nejlepší volbou slovo „vakuovacka“ zadané do libovolného internetového vyhledávače.
Domácí použití nebo profesionální provoz potřebuje vakuovat různě často.
Vakuovačka pro domácí použití je vždy velice jednoduchá. Ano, můžeme si domů pořídit profesionální vakuovačku ale není to potřeba.
Navíc by to bylo velice drahé. Pokud bychom po ní ale vážně zatoužili tak bychom ji museli využívat co možná nejčastěji. Vakuová balička pro domácí použití má nízký výkon, a tak zvládne zabalit pouze jeden pytel. Profesionální baličky jich zvládnou více najednou. Díky vysokému výkonu a větší ploše svářečky. Existují také baličky, které se používají v sous vide a ty obsahují vlastní vodní lázeň. Takže nejprve zabalíte a pak ponoříte do kontrolované vodní lázně. Díky tomu máte zařízení 2 v jednom. Profesionální vakuovacka je opravdu sofistikovaná. Máme zde vysoké portfolio produktů a opravdu velikou škálu velikostí. Proto je možné si vybrat buď více baliček od jednoho druhu anebo jednu, která zastane práci více baliček najednou. Pokud tedy chceme nějakou vybrat, díky rozmanitosti trhu v této oblasti s tím jistě nebudeme mít problém.