Vakuování, jako metoda uchování čerstvosti.
Vakuovací stroj je opravdu velmi sofistikované zařízení, které je určeno hlavně pro linkové provozy. Všechny tyto mašinky se většinou dělají na míru. Proto je nutné zadat všem firmám podrobné požadavky na to, jak bude stroj fungovat a co přesně bude vykonávat.
Vakuovací stroj je totiž určený hlavně k balení jednotlivých kusů potravin, které to potřebují. Vakuovací stroj je velmi důmyslné zařízení, které v rekordním čase zvládá pokrývat za jízdy potraviny fólií, vysávat vzduch a zavařit potravinu tak aby byla opravdu neprodyšně uzavřena. To je opravdovým cílem vakuování.
Balící linky jsou velice složité a tím jsou náchylné k poškození.
Jelikož se zde pracuje s opravdu silným odsáváním vzduchu tak je to opravdu náchylné na poškození. Tyto mašiny jsou velmi složitá zařízení a díky tomu není možné se u tak složitých věcí vyvarovat poškození nebo nějaké poruše. Společnosti zabývající se vakuovacími linkami se ale snaží tyto chyby ve výrobě co možná nejrychleji odstraňovat a vyvíjejí novější a novější technologie. Snaží se své výrobky co nejvíce zdokonalit a tím se vakuovací stroj stává čím dál tím méně poruchovým. Zákazník musí být hlavně spokojený s výrobkem, který si zakoupil. Proto je důležité hlavně v těchto produktech na míru mu co možná nejvíce vyjít vstříc a případné chyby, které vznikly nedbalou montáží nebo konstrukcí tohoto stroje neprodleně opravit. Při vysoké produkci firmy na potraviny totiž není možné, aby byla linka zastavena na příliš dlouhou dobu.