Výbava do kuchyně
Pod výbavou do kuchyně můžeme myslet prakticky cokoli. Můžeme ji také rozdělit na výbavu do profesionální nebo domácí kuchyně. Každá z těchto kuchyní je vybavena jinými spotřebiči a při jejich nákupu potřebujeme přemýšlet trochu odlišně. Profesionální kuchyně má také jisté odlišení. Domácí kuchyně je na tom, co se týče spotřebičů o mnoho lépe.
Není třeba totiž přemýšlet nad různými hygienickými standardy. Nadstandardní výbava kuchyně je třeba toustovač anebo trouba s grilem. Tyto dva spotřebiče mohou ale nemusí být součástí jak domácí, tak profesionální kuchyně. Pokud se podíváme na jejich rozdíly tak do domácí kuchyně se používají větší spotřebiče. Trouba s grilem je zde volena o vyšším objemu a také je vyrobena z mnohem odolnějších materiálů. Nemluvě o její ceně. Její cena se může pohybovat na dvojnásobku i více násobku ceny trouby pro obyčejnou domácí kuchyni. Také je ale zaručena její výdrž.
Toustovač pro domácí kuchyni bývá obvykle malý se dvěma přihrádkami. Do profesionální kuchyně se dá dát hybrid, který bude mít více přihrádek a také speciální nerezové kleště na rychle vytažení toustů. Proto jsou také jako trouby mnohem dražší a jejich provedení je mnohem kvalitnější. Důležitý rozdíl je spíše u digestoří. Digestoř do domácí kuchyně je dělaný pouze na odsávání vzduchu ale ten v profesionální kuchyni také potřebuje speciální tukové filtry do digestoří. Ty zaručí bezproblémový chod digestoře i při celodenním vaření.
Mezi nadstandardní výbavu profesionální kuchyně patří i vaflovače.
Vafle v restauracích moc často nevidíme. Na to jsou většinou speciální druhy restaurací anebo bistra. Bistra, která se mohou nazývat slangově „vaflárny“ jsou speciální stánky na výrobu vaflí. Vaflovače jsou jejich nejpoužívanější spotřebiče, jelikož se živí pouze jejich používáním. Díky tomu si zajišťují neustálý zisk. Nabízí totiž něco, co jiní ne. To je tedy klíčem k jejich přetrvávajícímu úspěchu. Bohužel pro milovníky vaflí jich v České republice mnoho nenajdeme.