Vakuovačka profi
Máme mnoho druhů vakuovaček. Některé se hodí na maso, jiné na potraviny. Jedny jsou určeny spíše na domácí použití, jiné jsou určeny na profesionální nebo linkové provozy. Můžeme mít také baličky na potraviny, které jsou použité na balení všeho možného včetně masa.
Proto jsou opravdu kombinované. Vakuovačka profi může také obsahovat vodní lázeň na sous vide. Díky tomuto upgradu se může použít jako zařízení dva v jednom a tím šetří čas a místo v kuchyni. Záleží na tom, co daná kuchyně zrovna potřebuje. Pokud tedy potřebujeme vakuovat a zároveň ve vakuu vařit, tak je to naší hlavní volbou. Pokud vakuujeme pouze pro uchování čerstvosti potravin, tak nám stačí pouze vakuovačka potravin.
Je možné vakuovat úplně všechno co nemá ostré hrany.
Při vakuování je nutné si uvědomit, že vakuujeme do plastové fólie, která může být náchylná na protržení ostrými předměty. Díky tomu musíme zvolit správný druh vakuovací fólie. Dalším druhem je vakuovačka potravin. Ta musí mít spoustu výkonu na to, aby stačila na těsné zavakuování úplně všech potravin.
Pokud tedy potřebujeme zavakuovat něco s pravidelným tvarem tak je nutné, aby vakuovačka potravin měla dostatek výkonu na vysátí vzduchu ze všech skulinek. Jinak bychom zbytečně chladili vzduch místo samotné potraviny. Vakuovačka profi je rozdílná od té pro domácí použití. Hlavně má mnohem vyšší výkon a větší velikost. V domácích podmínkách totiž obvykle nevakuujeme více pytlů najednou a nevadí nám si trochu počkat. V profesionálních provozech obvykle hrajeme o vteřiny.